Inbraakbeveiliging

U wilt natuurlijk de best mogelijke beveiliging voor uw woning. De oplossing: Ge Security heeft systemen die gebruiksvriendelijk, betrouwbaar, fraai vormgegeven en snel te installeren zijn.

Alarminstallaties van Domotric zorgen voor uw veiligheid en uw eigendommen: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een alarminstallatie schrikt indringers af door middel van onder andere een luide sirene, fel flitslicht en een directe alarmmelding naar onze partner Securitas. Hierdoor kunnen er (indien nodig) snel hulpdiensten worden ingeschakeld, waardoor de schade beperkt blijft.

Enkele voordelen van een alarmsysteem:

 • Dierbaren en eigendommen beschermen tegen inbraak
 • Eigendommen beveiligen tegen diefstal
 • Dierbaren beschermen tegen brand
 • Bescherming tegen overval
 • Snelle inschakeling van hulpdiensten

 

De laatste jaren is het aantal woninginbraken weer fors toegenomen. We bereikten onlangs zelfs hetzelfde volume woninginbraken als 10 jaar geleden. En dit was destijds al een triest record. De meeste inbraken vinden plaats in de grote steden. Maar het aantal inbraken op het platteland is flink toegenomen. De dievenbendes hebben het voornamelijk gemunt op villawoningen en de grensgebieden. Veelal zijn het Oost-Europese rondtrekkende dievenbendes die ons onverwacht een onaangenaam bezoekje brengen. Geld, juwelen en multimedia-apparaten zijn het meest gegeerd.

Deze verontrustende cijfers tonen aan dat het geen overbodige luxe is om uzelf en uw eigendom te beschermen met een doeltreffende inbraakbeveiliging. De huidige generatie draadloze en bekabelde Domotric-alarminstallaties bieden een pasklaar antwoord op elke criminele activiteit.

 

Beveiliging voor particulieren en bedrijven

Preventieve maatregelen helpen brand, diefstal en inbraak voorkomen en betalen zichzelf dubbel en dwars terug. Brandbeveiliging voorkomt dat een smeulende sigaret of kortsluiting ontaardt in een grote ramp. Camera- en videosystemen werken zeer effectief tegen diefstal, vandalisme en geweld. Inbraakbeveiliging met een uitgekiend (nood)verlichtingssysteem, solide bouwkundige beveiliging en alarmsysteem schrikken ongewenste bezoekers af.

Domotric beschikt over de kennis en technische middelen om u en uw pand optimaal te beveiligen. Zaakvoerder Kristof Sillen geeft u graag deskundig advies en beschikt over uitgekiende beveiligingsinstallaties: van eenvoudige, maar effectieve mechanische hulpmiddelen tot hightech-elektronica.

Beveiliging gaat verder dan het aanleggen van een technische installatie. Beveiligingsinstallaties, hoe geavanceerd ook, werken pas optimaal als ze op de juiste manier worden gebruikt. Daarom adviseren wij gebruikers hoe ze het beste kunnen omgaan met de installatie. Zo zijn veiligheid en gebruiksvriendelijkheid gewaarborgd.

 

De centrale

De centrale is het coördinerende centrum van het alarmsysteem. Ter bescherming wordt de centrale altijd in een met een deur afgesloten ruimte geplaatst - meestal in de meterkast.

 

Alarmsysteem

In principe werken alle alarmsystemen op vergelijkbare wijze. Een detector registreert een afwijking en stuurt deze via een elektrische impuls door aan de centrale. Die verwerkt de informatie met het geven van een akoestisch, optisch of stil alarm: een doormelding naar een meldkamer of een spraakbericht naar een mobiele telefoon.

 

Geavanceerd gebruik

De centrale beschikt over geavanceerde software. Hiermee is het mogelijk om parameters en functies zowel op locatie als vanaf onze meldkamer te wijzigen. Het comfortgamma is meer dan een eenvoudig alarmsysteem, het biedt U talrijke mogelijkheden voor de beveiliging van uw bezittingen en uw familie, zowel ’s nachts als overdag.

De centrale - de kern van uw systeem - werd ontworpen door specialisten in beveiliging, die een specifiek belang hechten aan de bescherming van uw eigendommen en uw omgeving. De centrales reageren op elke situatie, zijn beveiligd tegen sabotage, verwittigen bij stroomonderbreking, onderbreking van de telefoonverbinding of eender welke andere vorm van inbraakpoging.

Het systeem dat ontworpen werd om u te dienen, kan zo ingesteld worden dat het u zelfs tijdens uw aanwezigheid beschermt. Door het opsplitsen van uw systeem in diverse zones is het mogelijk om de bovenverdieping of de garage te beveiligen terwijl u zich elders in uw woning bevind. Resultaat: een 24/24 uur durende beveiliging, zonder ook maar iets aan uw gewoonten te moeten veranderen.  

 

Draadloze rf-bediening 868 Mhz

Elke centrale kan uitgebreid worden met de draadloze technologie. Het technologisch verfijnde draadloze systeem, dat functioneert in de speciaal voor beveiliging gereserveerde 868 Mhz band, is de elegante oplossing die uw interieur onaangeroerd laat. Niet alleen is het esthetisch verantwoord, maar bespaart ook veel tijd en onnodig hak- en breekwerk bij de installatie.

 

Bewaking

Elke zender stuurt om de 15 minuten een signaal naar de ontvanger om aan te geven dat hij correct werkt. Elke detector is bovendien uitgerust met een systeem dat sabotagepogingen rapporteert.
Bij onderbreking van het radiosignaal wordt dit direct aan de centrale gemeld.

 

De batterijen

De batterijen bezorgen de detector onder normale omstandigheden een gegarandeerde werking van meer dan drie jaar. Nadien zijn ze eenvoudig te vervangen. Bovendien wordt het laadniveau bij elk contact aangegeven, zodat de gebruiker steeds op tijd gewaarschuwd wordt wanneer de batterij uitgeput dreigt te raken.

 

Detectoren

Enkele voorbeelden van aan te sluiten componenten:

 • Inbraakdetector.
 • Glasbreukdetectoren.
 • Rookdetectoren.
 • Trillingsdetectoren.
 • Afstandsbediening.

 

Detectoren pikken afwijkingen binnen het pand op en zijn een belangrijk onderdeel van de elektronische inbraakbeveiliging. Een detector registreert een inbraak door o.a.:

 • het openen van een raam of deur 
 • het binnentreden van een ruimte
 • het geluid van brekend glas

 

Volumetrische detectoren

De volumetrische detectoren die wij gebruiken zijn van de laatste generatie en aanvaarden geen enkel compromis op het gebied van veiligheid. Zij zijn meerdere keren bekroond geweest in de beveiligingssector, genieten van de laatste geavanceerde technologieën en hebben het vermogen een signaal op een intelligente manier te analyseren en het onderscheid te maken tussen een reëel menselijk signaal of eender welke andere verwekker van vals alarm. Het comfortgamma biedt verscheidene detectoren aan met het bereik van 8m tot 60m. Datgene wat de concurrentie ons benijdt, bieden wij op het volledige comfort gamma  

 

Branddetectoren

Onze rookdetectoren garanderen een feilloze werking. Dankzij hun dagelijkse auto diagnostic  systeem melden zij U wanneer het tijd is voor onderhoud. Door hun combinatie van optische en thermische detectoren reageren zij sneller en zorgen dus voor een betere beveiliging.

 

Magneetcontacten en glasbreukdetectoren

Hoewel deze magneetcontacten ontworpen werden voor de opening van alle types deuren en vensters blijven zij discreet.

In tegenstelling tot de klassieke detectoren die op specifieke trillingen reageren bewaken de glasbreukdetectoren van het comfortgamma het gehele frequentiespectrum van een glasbraak.
Daardoor kunnen zij de meest voorkomende oorzaken onderscheiden, maar zij kunnen bovendien onderdrukte of gesmoorde glasbraak detecteren. Ze hebben een detectieveld van 360 graden en een bereik van 5 tot 8 meter.

 

Alarm

De detector zet zijn registratie om in een elektronische impuls en verstuurt die naar de centrale van het alarmsysteem. De centrale verwerkt de impuls en zet die om in het gekozen alarmsignaal:

 • een akoestisch en/of optisch signaal (sirene en flitslicht).
 • een melding aan politie en/of particuliere centrale en/of mobiele telefoon (stil alarm).
 • een combinatie van bovenstaande mogelijkheden.

 

 

Binnen- en buitensirenes

De buitensirene benadrukt de aanwezigheid van een beveiligingssysteem en geeft bovendien de plaats van het alarm aan. De sirenes hebben een behuizing van hoogwaardige kwaliteit en aantrekkelijk design kunnen zich ook onderscheiden door de flash. Ze zijn bestand tegen sterke schokken en zijn beveiligd tegen opening en losrukken. Hun concept biedt een hoge beschermingsgraad tegen sabotage en vandalisme en elke poging tot neutralisatie veroorzaakt een alarm. Zij zijn uitgerust met een noodvoeding om te reageren bij inbraak, zelfs bij stroomonderbreking, en weerstaan aan de meest extreme weersomstandigheden. Hun gemoduleerde uitgang onderscheidt hen van andere alarmsystemen. Met hun 100 tot 120 decibels jagen zij elke indringer gegarandeerd op de vlucht.  

 

Werking

In principe werken alle alarmsystemen op vergelijkbare wijze. Een detector registreert een afwijking en stuurt deze via een elektrische impuls door aan de centrale. Die verwerkt de informatie met het geven van een akoestisch, optisch of stil alarm: een doormelding naar een meldkamer of een spraakbericht naar een mobiele telefoon. Alle onderdelen zijn beveiligd tegen sabotage. Het vernielen van een kabel of detector helpt de inbreker dus niet.

Contacteer Ons

DOMOTRIC
Vekestraat 29 Unit A1
1910 - Kampenhout
BELGIË

Contacteer ons!
016 67 00 29